Események

Alba Regia Kórusfesztivál, Éneklő Ifjúság minősítés:
2024. április 26-28.
A 12. évfolyam ballagása:
2024. május 4.
A Diákönkormányzat napja a felső tagozaton:
2024. május 6.
A Diákönkormányzat napja a gimnáziumban:
2024. május 10.
Részvétel a Zenei Nevelésért Alapítvány hangversenyén:
2024. május 24. 18 óra
Az alsó tagozatosok akadályversenye a Sóstón:
2024. június 17.
A Diákönkormányzat napja az alsó tagozaton:
2024. június 18.
A 8. évfolyam ballagása:
2024. június 21. 10 óra
Beiratkozás a 9. osztályba:
2024. június 27. 9-12 óra
Tanévzáró ünnepély:
2024. június 28. 17 óra
Javító- és osztályozó vizsgák:
2024. augusztus 22.
 

Iskolapszichológus

Könyvtár

 

tankerulet logo

 

kap

 

kreta

 

iskolatej fejlec1

penz7

 

 

Cikkek:

Espana 2013

Csodálatos hetet töltött iskolánk tíz diákja és három pedagógusa Madridban a Comenius-projektnek köszönhetően. Kedves és lelkes vendéglátóink igazán változatos programokat szerveztek nekünk, melynek során bepillantást nyertünk az iskolai, családi, nagy- és kertvárosi, valamint üzemi életbe. Kóstolót kaptunk nemcsak a jellegzetes spanyol ételekből, de a szokásokból, életmódból és a mentalitásból is. Köszönjük a valóban egész életre szóló élményeket, találkozásokat, a feledhetetlen napokat. Adiós, Madrid!
Képek  
Madrid 2013
 
Október 14-ét minden comeniusos nagyon izgatottan várta. Volt olyan is, aki már két héttel előtte visszaszámolt.
Utazásunk előtt még minden iskolának volt egy feladata: kördiagramot kellett készítenünk országunk energiahordozóiról. Nem sokkal később a listát is megkaptuk, melyen fogadóink neve volt, így fel tudtuk venni velük a kapcsolatot.
Majd eljött az a várva várt hétfői nap is. Délben indultunk az iskola elől. A repülőnk 16:05-kor szállt fel. Volt, akinek ez volt az első repülése, de biztos vagyok benne, hogy mindenki nagyon élvezte. Szép, sima utunk volt. Kilenc órakor érkeztünk meg a spanyol iskolához, ahol fogadó családjaink vártak minket.
Másnap nyolc után az iskola ebédlőjében reggelivel fogadtak bennünket. Itt találkoztunk a többi ország diákjaival, és együtt indultunk Valladolidba. Kétórás utazás után megérkeztünk a CARTIF nevű technológiai központba, ahol egy hölgy bemutatta, hogy mivel is foglalkoznak. Érdekes - és bizonyos elemeiben titkos – munkát végeznek. Az ízletes közös ebéd után visszatértünk Las Rozasba, mely Madrid egyik előkelő városrésze. Itt található a Centro Educativo Zola, a Comenius-programba bekapcsolódott magániskola is. Vendéglátóink délután közösen elvittek minket egy óriási bevásárlóközpontba, ahol több órát nézegelődhettünk és vásárolhattunk.
Szerdán szintén korán indultunk Argandába. Itt több bemutatót is meghallgatunk, amelyekben professzorok és mérnökök mutatták be találmányaikat. Láttunk robotokat, sok napkollektorral működő házat, és mindenki beülhetett egy olyan autóba, amit egy robotműszer irányított, így a sofőrnek nem kellett vezetnie. Nagyon sok érdekes dolgot láttunk, ami a jövőre nézve pozitív, de negatív is lehet. A közös piknik után este a spanyol diákok egy bulit szerveztek, ahol lehetőségünk volt még több diákot megismerni. Sok közös fényképet készítettünk, majd vacsoráztunk, táncoltunk, és kérték tőlünk, hogy énekeljünk nekik. Ez egy nagyon jól sikerült este volt.
Csütörtökön délelőtt megnéztük Madridot. Sokat sétáltunk a belvárosban, kevés szabadidőnk alatt ajándékokat és emléktárgyakat szereztünk be. Ellátogattunk a Museo del Pradóba is, ahol bár rövid idő alatt, de gyönyörű festményeket láthattunk. Az ebédünket ismét piknikszerűen fogyaszthattuk el a múzeum előtti parkban. Az időjárás meleg volt, szinte úgy éreztünk magunkat a virágzó fák és szép zöld füves parkokban, mintha nyár lenne, így számunkra hihetetlen volt, amikor szüleink azt mondták, hogy itthon 10°C van.
Szerda délután az iskola informatikatermében tizenhárom csoportba osztottak minket, és egy összehasonlító ábrát kellett készítenünk a különböző országok kördiagramjai alapján. Csütörtökön a városnézés után pedig a nyertes csoportnak be kellett mutatnia munkáját, majd egy prezentációt is megnéztünk, melyben az előző három utazásról láttunk képeket. Az estét mindenki a Heron City nevű szórakoztatóközpontban töltötte, ahol csapatokba osztva bowlingoztunk. Ez egy nagyon vidám este volt, de ugyanakkor szomorú is, ugyanis a németeknek hajnalban indult a repülőjük, így hát az utolsó percek a búcsúzkodással teltek. Itt tudatosult bennünk is, hogy holnap mi is indulunk haza.
Pénteken már csak mi és a törökök kirándultunk az El Escorialhoz. Ez a királyi kolostorpalota a világörökség része. A legszebb a királyok pantheonja volt, ahol huszonhat király és királyné koporsóját láthattuk. Egy rövidebb séta után még megnéztünk egy remetetemplomot is, mely egy csodás, kék krókuszokkal teli rét közepén állt, majd visszabuszoztunk az iskolába, ahol közösen ebédeltünk a spanyol gyerekekkel és tanárokkal. Ebéd után pedig elbúcsúzkodtunk a fogadóinktól, és mindenki megígérte, hogy tartani fogja a kapcsolatot a másikkal. A sok szervezést egy közös énekkel köszöntük meg Guillermónak, aki minden nap ott volt velünk, és ha kellett, fordított, ha kellett, segített nekünk.
A repülőnk tizenkét órás késése miatt az éjszaka egy részét egy madridi hotelben töltöttük. Szombaton tizenegy órakor kimerülten bár, de élményekkel tele érkeztünk haza. Nagyon jó volt újra találkozni családtagjainkkal! Mindezek ellenére boldogan bólogattunk, amikor Kriszti néni azt mondta: „Még egyszer!”
Emlékekkel teli hat napot tudhatunk magunk mögött, és mindenki nevében szeretném megköszönni az összes tanárnak, aki dolgozott ezen a projekten, hogy kimehettünk Madridba, főleg Éva néninek, akinek segítségével, szervezése nélkül nem jöhetett volna létre ez az út… sem. Köszönjük! 
 
                                                                                                  Jenei Zsófia

 

                                                                                                    10. osztály

akadalymentes ikon

OM azonosító

Iskolánk OM azonosító száma:

      030046

Partnerintézmény

partner

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

16200247-10005879

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Hit- és erkölcstan oktatás

MZMSZ

Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége

 

mzmsz

Tehetségpont

 tehetsegpont

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

 

megvalosult

.