Események

A 12. évfolyam ballagása:
2024. május 4.
A Diákönkormányzat napja a felső tagozaton:
2024. május 6.
A Diákönkormányzat napja a gimnáziumban:
2024. május 10.
Részvétel a Zenei Nevelésért Alapítvány hangversenyén:
2024. május 24. 18 óra
Az alsó tagozatosok akadályversenye a Sóstón:
2024. június 17.
A Diákönkormányzat napja az alsó tagozaton:
2024. június 18.
A 8. évfolyam ballagása:
2024. június 21. 10 óra
Beiratkozás a 9. osztályba:
2024. június 27. 9-12 óra
Tanévzáró ünnepély:
2024. június 28. 17 óra
Javító- és osztályozó vizsgák:
2024. augusztus 22.
 

Iskolapszichológus

Könyvtár

 

tankerulet logo

 

kap

 

kreta

 

iskolatej fejlec1

penz7

 

 

2021 - 2022 tanév

A tizenkettedikesek tanulmányi kirándulása Olaszországban

olaszorszag 00003A tizenkettedikesek az érettségit lezáró bankett után csak egy napot pihenhettek, mert várt még rájuk egy utolsó közös kirándulás. Jún. 24-én kora reggel indultunk kétnapos tanulmányi utunkra Olaszországba, várt ránk Trieszt, Aquileia és Gorizia.

Képek

Első állomásunk a Miramare kastély volt a Trieszti-öbölben. Az épület és a kastélyt övező park Miksa főherceg tervei alapján épült 1856 és 1860 között. Úton a kastély felé a buszon meghallgattuk Miksa kedvenc dalát, a világszerte népszerű La Paloma című táncdalt, amivel a trieszti hadikikötőben fogadták a Mexikóban kivégzett főherceg holttestét.

A délutánt Trieszt belvárosának megismerésével töltöttük. Először a város legkülönlegesebb műemlékével, a San Giusto székesegyházzal ismerkedtünk meg. A középkori templom a város védőszentjének nevét viseli, aki mártírhalált halt a Diocletianus-féle keresztényüldözés során. A városközpont felé sétálva megtekintettük a feltárt római amfiteátrumot, a város Nagy Csatornáját, kikötőjét, jellegzetes tereit és épületeit. A szállás elfoglalása után visszatértünk egy esti városnézésre, hogy láthassuk a tengert, a Molo Audacét és a nyüzsgő nagyvárost.

Kirándulásunk második napját Aquileiában kezdtük, a római alapítású város világhírű bazilikájában tekintettük meg az ókeresztény mozaikokat. Rácsodálkoztunk a lenyűgöző növény-, állat- és emberábrázolásokra, igyekeztünk megfejteni a keresztény szimbólumok jelentését.

Tanulmányi kirándulásunk utolsó helyszíne Gorizia volt. Érdeklődéssel kerestük fel a kisvárost, tudva azt is, hogy 2025-ben Európa kulturális fővárosa lesz. Megemlékeztünk arról, hogy Gorizia mennyit szenvedett az első világháború folyamán, hisz négy isonzói csata is a város területén zajlott. Jártunk a várudvarban (a vár jelenleg nem látogatható), megnéztük a jezsuita templomot, a város hangulatos utcáit, tereit.

Az út fárasztó volt a sűrű program és a nagy meleg miatt, ugyanakkor a jó hangulatú út során sok ismerettel gazdagodtunk. A kirándulás emlékezetes lezárása volt a tanévnek és a gimnáziumi tanulmányoknak.

akadalymentes ikon

OM azonosító

Iskolánk OM azonosító száma:

      030046

Partnerintézmény

partner

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

16200247-10005879

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Hit- és erkölcstan oktatás

MZMSZ

Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége

 

mzmsz

Tehetségpont

 tehetsegpont

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

 

megvalosult

.