Események

A 12. évfolyam ballagása:
2024. május 4.
A Diákönkormányzat napja a felső tagozaton:
2024. május 6.
A Diákönkormányzat napja a gimnáziumban:
2024. május 10.
Részvétel a Zenei Nevelésért Alapítvány hangversenyén:
2024. május 24. 18 óra
Az alsó tagozatosok akadályversenye a Sóstón:
2024. június 17.
A Diákönkormányzat napja az alsó tagozaton:
2024. június 18.
A 8. évfolyam ballagása:
2024. június 21. 10 óra
Beiratkozás a 9. osztályba:
2024. június 27. 9-12 óra
Tanévzáró ünnepély:
2024. június 28. 17 óra
Javító- és osztályozó vizsgák:
2024. augusztus 22.
 

Iskolapszichológus

Könyvtár

 

tankerulet logo

 

kap

 

kreta

 

iskolatej fejlec1

penz7

 

 

2017 - 2018 tanév

Bécsben járt iskolánk honvédelmi szakköre

A novemberben a budapesti Hadtörténeti Múzeumban tett látogatás után iskolánk honvédelmi szakkörének tagjai december 5-én tanulmányi kirándulásra Bécsbe utaztak Nemes Szabolcs tanár úr vezetésével.

A nap középpontjában a bécsi Hadtörténeti Múzeum (Heeresgeschichtliches Museum) meglátogatása állt. Két kiállítást tekintettek meg a szakkör diákjai és a pedagógus kísérők.

Először az Osztrák-Magyar Monarchia és az első világháború hadtörténeti emlékeivel ismerkedtünk meg. Láttuk a közös hadsereg magyar egyenruháit, Ferenc József uniformisát és kitüntetéseit, a császári testőrség egyenruháit és Rudolf főherceg fegyvereit. A kiállítás legmegdöbbentőbb anyaga a szarajevói merénylet tárgyi emlékeit mutatta be: a találatot kapott autót, a fekvőfotelt, ahol a trónörökös röviddel később meghalt, véres zubbonyát, és a szintén a merénylet áldozatául esett felesége, Zsófia csipkekendőjét és rózsáit. Az első világháború haditechnikai emlékei között tengeralattjárók tornyát, bombázó repülőgépeket, a katonák védelmét és egyben támadását is szolgáló betonbunkereket láthattunk.

A kiállítás a 20-as, 30-as évek Ausztriájának és a második világháborúnak állít emléket. A tárlókban a fasizálódás tárgyi emlékei kaptak helyet, továbbá a háborúban használt autók, motorkerékpárok és páncélozott haditechnikai eszközök kerültek kiállításra.

A nap további részében Bécs belvárosában jártak a diákok. A Habsburg császári kriptában megismerkedtek az elmúlt századok Habsburg uralkodóinak síremlékeivel. Megálltunk a 300 éve született Mária Terézia szarkofágja előtt, és megkerestük a Háry János daljátékból ismert I. Ferenc császár, illetve lánya, Mária Lujza síremlékét.

A nap végén a Bécs jelképének számító Szent István Dóm nevezetességeit tekintettük meg: a Bécsújhelyi szárnyas oltárt, Savoyai Jenő sírját, a Máriapócsi Kegyképet és a Pilgram-szószéket.

Az élményekkel teli nap után a szakkör már a tavaszi bécsi látogatást tervezi.

akadalymentes ikon

OM azonosító

Iskolánk OM azonosító száma:

      030046

Partnerintézmény

partner

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

16200247-10005879

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Hit- és erkölcstan oktatás

MZMSZ

Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége

 

mzmsz

Tehetségpont

 tehetsegpont

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

 

megvalosult

.