Események

A 12. évfolyam ballagása:
2024. május 4.
A Diákönkormányzat napja a felső tagozaton:
2024. május 6.
A Diákönkormányzat napja a gimnáziumban:
2024. május 10.
Részvétel a Zenei Nevelésért Alapítvány hangversenyén:
2024. május 24. 18 óra
Az alsó tagozatosok akadályversenye a Sóstón:
2024. június 17.
A Diákönkormányzat napja az alsó tagozaton:
2024. június 18.
A 8. évfolyam ballagása:
2024. június 21. 10 óra
Beiratkozás a 9. osztályba:
2024. június 27. 9-12 óra
Tanévzáró ünnepély:
2024. június 28. 17 óra
Javító- és osztályozó vizsgák:
2024. augusztus 22.
 

Iskolapszichológus

Könyvtár

 

tankerulet logo

 

kap

 

kreta

 

iskolatej fejlec1

penz7

 

 

A gimnazisták köszönete a Fonódás Kulturális Egyesület támogatásáért

 A Fonódás Kulturális Egyesület Fehérvári Fonódások című projektjének keretében gimnáziumunk tanulóinak egy csoportja lehetőséget kapott arra, hogy hét színházi előadást tekinthessen meg az ország különböző színházaiban.

Képek

A 2014-es tanév második félévében négy színházi esten vehettünk részt: az Operaházban A Szilfid és a Trójai játékok előadására jutottunk el, Veszprémben Gorkij Éjjeli menedékhely című színművét ismerhettük meg. Ezt követően Pécsre utaztunk, ahol az idei POSZT versenydarabjai közül láttunk három előadást. Ott tartózkodásunk első estéjén Molière Képzelt betegét látta az egész diákcsoport, majd pécsi utunk második estéjén két darab között választhattunk: Székely Csaba Bányavakság illetve Bródy Sándor A tanítónő című művét tekinthették meg a fiatalok. A színes kulturális életet élő Pécs a fesztivál ideje alatt még vonzóbb arcát mutatta, kellemes emlék maradt számunkra az itt eltöltött két este.  

A kulturális program 2014 őszén folytatódott. Ének-zenei tagozatos diákjaink különös örömmel fogadták a Bozsik Yvette Társulat Mozart Varázsfuvolájának zenéjére koreografált táncjátékát, illetve az operaházi estét, ahol a fiatalok Mozart Cosìfan tutte című operáját tekintették meg Jiří Menzel rendezésében. A két előadás nem csak magas művészi színvonalával keltett figyelmet, hanem ötletességével és frissességével is megragadta figyelmünket.
A projekt zárása is méltó volt az eddigiekhez. A gimnazista tanulók a Katona József Színházban Joël Pommerat A két Korea újraegyesítése című színművét nézték meg. Sokat nevettünk az egyszerre humoros, ugyanakkor elgondolkodtató jeleneteken.
Örültünk a projekt keretében megvalósult támogatásnak, ajándékként éltük meg a sok kulturális élményt. Köszönet a Fonódás Kulturális Egyesületnek a kivételes lehetőségért.
 
 

akadalymentes ikon

OM azonosító

Iskolánk OM azonosító száma:

      030046

Partnerintézmény

partner

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

16200247-10005879

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Hit- és erkölcstan oktatás

MZMSZ

Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége

 

mzmsz

Tehetségpont

 tehetsegpont

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

 

megvalosult

.