Események

A 12. évfolyam ballagása:
2024. május 4.
A Diákönkormányzat napja a felső tagozaton:
2024. május 6.
A Diákönkormányzat napja a gimnáziumban:
2024. május 10.
Részvétel a Zenei Nevelésért Alapítvány hangversenyén:
2024. május 24. 18 óra
Az alsó tagozatosok akadályversenye a Sóstón:
2024. június 17.
A Diákönkormányzat napja az alsó tagozaton:
2024. június 18.
A 8. évfolyam ballagása:
2024. június 21. 10 óra
Beiratkozás a 9. osztályba:
2024. június 27. 9-12 óra
Tanévzáró ünnepély:
2024. június 28. 17 óra
Javító- és osztályozó vizsgák:
2024. augusztus 22.
 

Iskolapszichológus

Könyvtár

 

tankerulet logo

 

kap

 

kreta

 

iskolatej fejlec1

penz7

 

 

Csibeavatás

Október közepén rendeztük meg az ötödikesek tréfás-játékos avatását, melyen - a hagyományoknak megfelelően - a nyolcadikosok állították mókás próbák elé a kicsiket. A nagy napra hetek óta készültek a felső tagozat legkisebbjei és legnagyobbjai, persze egyáltalán nem hiába! Az ötödikesek először remekül megkoreografált táncokat mutattak be, majd sok-sok ötletes megoldást felvonultatva oldották meg a legnehezebb feladatot is. Nemcsak ők, de a szülők, a pedagógusok és a diáktársak is remekül szórakoztak. Az eskü letétele, valamint az ajándék emléklap és az ízletes muffin kézhezvétele után pedig kezdődhetett az estig tartó tombolás, a sulibuli.

Képek

 

A csibeavató
 
Szerintem minden ötödik osztályos izgatottan várja azt a napot, amikor „hivatalosan” felsősnek nyilvánítják. Minden iskolában máshogy kerül erre sor. Ebben a beszámolóban azt szeretném nektek elmondani, hogy én hogyan éltem meg ezt a napot itt, a Kodály Zoltán Általános Iskolában.
Nálunk ezt a bizonyos eseményt csibeavatónak hívták. Hetekkel korábban kaptunk egy zenelistát, ami kilenc számból állt. Az osztályunk együtt megszavazott egy Jealous című számot. Ezután megkaptuk az instrukciót, miszerint táncot kell koreografálnunk erre. Sokáig nem igazán foglalkoztunk a tánc megalkotásával, csak beszéltünk arról, hogy „így is meg úgy is el lehetne kezdeni”, meg hogy „lehetne benne ilyen mozdulat meg olyan mozdulat”. Később rájöttünk, hogy nem halogathatjuk a dolgot tovább, és az együtt kitalált koreográfiát Csilla néni vezetésével megtanultuk. Szó szerint az utolsó pillanatban lettünk kész, ha jól emlékszem, négy vagy öt nappal a nyolcadik osztályosok által megrendezett Csibeavató előtt.
Előtte való nap kaptunk két dalt, amik közül egyet ki kellett választanunk és karaoke formában elénekelnünk. Mi a méltán híres Pálinka dalt választottuk, és a következő órában el is énekeltük. Emellett egy igazán mókás feladatot is kaptak a fiúk: magas sarkú cipőt kellett húzniuk és abban felvonulniuk. Ennek ők nem igazán örültek, de mi, lányok nagy lelkesedést tanúsítottunk az iránt, hogy botladozva láthassuk őket.
Végre elérkezett a nagy nap, a Csibeavató, amire már év eleje óta vártunk.
Miután ki-ki beült a közönség soraiba és a zsűri is elfoglalta helyét, az 5.a-sok elkezdték a táncbemutatót. Azután mi következtünk. Mindenkinek a torkában dobogott a szíve és izzadt a tenyere, de végül nagyon jól sikerült a dolog. Ezután jött a karaoke, ami után taps, füttyök, sikolyok és egyéb hajrázások közepette a fiúk felvonultak magas sarkúban. Feladatok következtek: betűtésztából ki kellett rakni az iskola teljes nevét, rövidítés nélkül, ami valljuk be, nem könnyű dolog. Ebben mi lettünk előbb kész, és mint utóbb megtudtam, közben a háttérben egy ropievő verseny is lezajlott, aminek az eredményét sajnos nem tudom. Következett a tanár-kvíz. A felsorolt jellemzők alapján ki kellett találni, hogy melyik tanárra gondoltak a nyolcadik osztályosok. Ezután egy kivetítő vásznon énekesek képét láthattuk és mellé egy számot hallhattunk. Ebben az esetben az énekes nevét és az elhangzott szám címét kellett leírni. Az utolsó feladat szintén egy evőverseny volt: levesgyöngyöt kellett kienni egy tál cukorból kézi segítség nélkül. És következett az oklevélkiosztás.
 
Ekkor név szerint minden tanulót, valamint a két osztályfőnököt is kiszólították a nagyok a „porondra”, és mindenki gazdagabb lett egy oklevéllel, egy pici muffinnal és egy jó élménnyel. Az osztályban megünnepeltük két újabb adag muffinnal a Csibeavatót és lementünk a diszkóba.
Ezután ki-ki hazament, és lelkesen beszámolt a családjának a csibeavatós élményeiről.
                                                                                 

                                                                                                Luka Tímea 5.é osztály

 

akadalymentes ikon

OM azonosító

Iskolánk OM azonosító száma:

      030046

Partnerintézmény

partner

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

16200247-10005879

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Hit- és erkölcstan oktatás

MZMSZ

Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége

 

mzmsz

Tehetségpont

 tehetsegpont

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

 

megvalosult

.