Események

A 12. évfolyam ballagása:
2024. május 4.
A Diákönkormányzat napja a felső tagozaton:
2024. május 6.
A Diákönkormányzat napja a gimnáziumban:
2024. május 10.
Részvétel a Zenei Nevelésért Alapítvány hangversenyén:
2024. május 24. 18 óra
Az alsó tagozatosok akadályversenye a Sóstón:
2024. június 17.
A Diákönkormányzat napja az alsó tagozaton:
2024. június 18.
A 8. évfolyam ballagása:
2024. június 21. 10 óra
Beiratkozás a 9. osztályba:
2024. június 27. 9-12 óra
Tanévzáró ünnepély:
2024. június 28. 17 óra
Javító- és osztályozó vizsgák:
2024. augusztus 22.
 

Iskolapszichológus

Könyvtár

 

tankerulet logo

 

kap

 

kreta

 

iskolatej fejlec1

penz7

 

 

Egy eseménydús és felejthetetlen hét

Április 15-e és 19-e között iskolánk látta vendégül a Comenius-projektben részt vevő külföldi országok 33 diákját és 9 kísérő tanárát. A magyarországi látogatáson megtekintettük a gödöllői királyi kastélyt, a galgahévízi ökofalut és Budapest főbb nevezetességeit. A Székesfehérváron töltött délelőttök folyamán játékos csoportmunkákban foglalkoztunk a pazarlás csökkentésének témájával, a tudatos fogyasztóvá neveléssel; délutánonként pedig városunk nevezetességeit kerestük fel. A hét programjait remek hangulatú és nagy sikerű, minden vendéget és vendéglátót vonzó táncház zárta.

 

Egy eseménydús és felejthetetlen hét
 
Április 15-e és 19-e között iskolánk látta vendégül a Comenius-projektben részt vevő külföldi országok 33 diákját és 9 kísérő tanárát. A magyarországi látogatáson megnéztük Budapest főbb nevezetességeit, a Várat, a Margitszigetet, a Hősök terét.  Brájer Éva képviselő asszony és Varga Tamás képviselő úr segítségével térítésmentesen vehettünk részt egy parlamenti látogatáson, melyet ez úton is hálásan köszönünk.
Az első napokban még ellátogattunk a gödöllői Grassalkovich-kastélyba és egy UNESCO- díjas ökofaluba, Galgahévízre. Mindkét program nagyon érdekes, vonzó volt vendégeink számára és számunkra is.
A Székesfehérváron töltött délelőttök folyamán különféle játékos csoportmunkában foglalkoztunk a pazarlás csökkentésének témájával, a tudatos fogyasztóvá neveléssel. Délutánonként városunk nevezetességeit tekintettük meg. Pénteken a Polgármesteri Hivatalban Mészáros Attila tanácsnok köszöntötte a projekt résztvevőit, és még ajándékot is adott minden csoportnak.  A magyarországi látogatás búcsúestéjén a Fehérvári Ének országos kórustalálkozó alkalmából rendezett táncházban ropták nagy lelkesedéssel a táncokat vendégeink és mi magunk is.
Hálásan köszönjük mindazt a támogatást, segítséget, amit a magyarországi látogatás programjaihoz kaptunk Brájer Éva alpolgármestertől, Varga Tamás államtitkár úrtól, Mészáros Attila tanácsnoktól, Halász Etelkától, Turi Krisztinától és Németh Andrea őstermelőtől.
 
A projekthétről készült hírek, képek az alábbi linkeken tekinthetőek meg:
 
 
 
 
 
 

Pár csodálatos nap

 

Vasárnap érkeztek meg Magyarországra. Az első pár napot Gödöllőn töltötték. Mi ezalatt már kíváncsian vártuk őket, és izgatottak voltunk, hogyan tudunk majd velük beszélgetni.

Szerdán este mentünk el értük a Platán Hotelhez. Onnan egyből hazavittük őket, vacsoráztunk, és utána beszélgettünk velük. Másnap reggel az iskolában voltak programok. Először körbevezettük őket az iskolában, aztán óralátogatásra mentünk. Utána közösen néztük meg a néptáncórát, amibe a végén bevontak minket is. Aztán vegyes csoportokra lettünk osztva, ahol társasjátékot kellet készíteni, az újrahasznosítás témájával. Ebéd után indultunk a Bory-várhoz. Szerintünk tetszett nekik. Ezután szabad programunk volt, ami alatt elvittük őket fagyizni. Megmutattuk nekik a belvárost, elmentünk a Vidámparki-tóhoz, ahol napoztunk egy jót. Késő délután elmentünk tekézni a Vodafone Sportcsarnokba. Körülbelül két órát töltöttünk el ott. Este közösen leültünk beszélgetni. Onnan hazavittük őket, megvacsoráztunk és elmentünk aludni.

Péntek reggel az iskolában találkoztunk. Újra vegyes csoportokra osztottak minket, és elkezdődtek a délelőtti programok. Három része volt a feladatnak: egy haszontalan tárgyat eladni; a legújabb telefonról beszélni, hogy miért vedd meg és miért ne; kérdőívet kitölteni a pazarlással kapcsolatban. Miután ezzel végeztünk, megebédeltünk, és elindultunk a Babamúzeumba. Ezután a Polgármesteri Hivatalba mentünk, ahol a Szent István-emlékévről és a városban folyó átalakításokról beszéltek nekünk. Újra volt pár óra szabad időnk, amit részben a városban, részben pedig Lucáéknál töltöttük. Este a táncházba mentünk. Közösen táncoltunk, és mind nagyon jól éreztük magunkat.

A végén a németek és a spanyolok nehéz búcsút vettek egymástól. Másnap reggel visszavittük a spanyolokat a Platán Hotelhez, ahonnan indultak Pestre, a repülőtérre. Hosszú búcsúzkodás után indultak el. Mi szomorúan és nagy ürességgel a szívünkben lassan kullogtunk hazafelé. A mai napig hiányoznak, és már nagyon várjuk, hogy újra találkozzunk velük Londonban és Madridban.

Bedi Zsófi
Szabó Luca
Tamás Lili Anna

                                                                                                                       8.é osztály


 

 

akadalymentes ikon

OM azonosító

Iskolánk OM azonosító száma:

      030046

Partnerintézmény

partner

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

16200247-10005879

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Hit- és erkölcstan oktatás

MZMSZ

Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége

 

mzmsz

Tehetségpont

 tehetsegpont

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

 

megvalosult

.