Események

A 12. évfolyam ballagása:
2024. május 4.
A Diákönkormányzat napja a felső tagozaton:
2024. május 6.
A Diákönkormányzat napja a gimnáziumban:
2024. május 10.
Részvétel a Zenei Nevelésért Alapítvány hangversenyén:
2024. május 24. 18 óra
Az alsó tagozatosok akadályversenye a Sóstón:
2024. június 17.
A Diákönkormányzat napja az alsó tagozaton:
2024. június 18.
A 8. évfolyam ballagása:
2024. június 21. 10 óra
Beiratkozás a 9. osztályba:
2024. június 27. 9-12 óra
Tanévzáró ünnepély:
2024. június 28. 17 óra
Javító- és osztályozó vizsgák:
2024. augusztus 22.
 

Iskolapszichológus

Könyvtár

 

tankerulet logo

 

kap

 

kreta

 

iskolatej fejlec1

penz7

 

 

Itt a farsang, áll a bál… I.

Február második pénteke a farsang jegyében zajlott az alsó tagozaton. A gyerekek délelőtt színes - nyolc helyszínből álló - vetélkedőn vettek részt, melynek témájául a farsangi népszokásokat választottuk. Ebéd után aztán mindenki jelmezt öltött, s a folyosókon felvonulva zajongva űzte, búcsúztatta a telet. Végül az osztályokban mulatoztak a gyerekek kivilágos kivirradtig.
Farsang a suliban
 
Aznap reggel is az osztályban gyülekeztünk, mint mindig, de izgatottan vártuk a nap eseményeit, mert elérkezett a farsang ideje.
A tanító nénink, Orsi néni elmondta, hogy milyen sok jó programban lesz részünk a nap folyamán. Délelőtt az iskola alsósai egy játékos vetélkedőn vettek részt, amihez csapatokat kellett alkotni. A mi csapatunk a Szalagos fánk nevet választotta. Jó volt, hogy a csapatban nem csak az osztálytársaim, hanem más osztályokba járó gyerekek is benne voltak. A vetélkedő során nyolc állomás feladatait kellett teljesítenünk. Nekem legjobban az tetszett, amikor sorversenyeztünk az ebédlőben, mert itt a mi csapatunk nagyon jól teljesített. Minden csapat menetlevélen gyűjtötte az állomások aláírásait. Amikor már minden aláírást megszereztünk, visszamehettünk a saját osztályunkba, és megbeszélhettük a vetélkedőn szerzett élményeket. A nagy játékban meg is éheztünk. Végre eljött az ebédidő!
Miután megettük a finom ebédet, kimentünk az udvarra játszani. Egy nagy focizás után a nap legizgalmasabb része következett: a jelmezes felvonulás. Kíváncsian néztük egymás jelmezeit, annyira megváltozott mindenki, hogy alig ismertük meg egymást. Az osztály a legkülönfélébb figurákkal telt meg: japán lányok, cselló, dominó, indiánok, focista, kosaras, bankrabló, Popeye, detektívek, szörnyeteg, boszorkány, popsztár. De a legjobb mégiscsak az én jelmezem volt, mert én magánnyomozónak öltöztem. Egy fekete szemüveggel, fehér kalappal álcáztam magam, hogy senki ne ismerjen föl. Azért volt még rajtam kívül is jó jelmez, az egyik fiú osztálytársam kislánynak öltözött. A tornateremben volt aztán a legnagyobb a kavarodás, az összes alsós együtt táncolt a felvonulás végén. Ez a jelmezes beöltözés tetszett nekem a legjobban farsang napján.
Ezután az osztálytermünkbe mentünk enni-inni, mulatni, játszani és táncolni. A farsangi bál végéig annyi minden történt ezen a napon, hogy kicsit elfáradva, de nagyon jókedvűen mentem haza.
Azóta is sokat gondolok a farsangra, és már azt is tudom, hogy mi leszek jövőre. De ez még az én titkom.
                                                                                       Csengey Márton
                                                                                     3.é osztály
 
 
A farsangi mulatság
 
Reggel, édes reggel, ó, de ez nem olyan volt, mint a többi, mert ez a farsang reggele volt.
Mindenki – legalább is szerintem – izgatottan lépett be az iskola kapuján, és hozta a jelmezét. Beértem az osztályba, ahol már sokan voltak. Leültünk és elkezdtünk tízóraizni. Tízóraizás közben megbeszéltük, hogy mi lesz a délelőtti órákban és azt, hogy ki melyik csoportban lesz. Bobó, Dávid és én a 8-as csoportban voltunk. A kezdő állomás a 27-es terem volt. Nekem a zsákban ugrás tetszett a legjobban. A menetlevelet az egyik 4.é-s kislány vitte. Mikor mind a nyolc állomást bejártuk, akkor vissza kellett menni az osztályba. Megbeszéltük azt, hogy kinek mi tetszett a legjobban.
Ki találja ki, vajon milyen ínycsiklandozó desszert volt aznap az ebédhez? Hát fánk, méghozzá farsangi!
Az udvaron az ebéd után most valahogy másképp éreztem magam. Szerintem izgatott voltam. Hm, de ez már nem derül ki. Végre elérkezett a pillanat, amire nagyon vártam, hogy bemenjünk. Sőt, rosszul írom, nem azt vártam, hogy bemenjünk, hanem azt, hogy átöltözzünk (á, biztos ezért voltam izgatott).
Amikor mindenki felöltözött, és megjött az 1.é és az egész alsó tagozat (kivéve minket, 3.é-seket), elindultunk a tornateremhez. Ó, de nekünk még meglepetésünk is volt, amit mi készítettünk: ijesztő busóálarc. Én a Rékával csináltam egyet, amit Cipzárfogúnak neveztem. A tornateremben néptáncoltunk, miközben a zsűritagok kiválasztották a legjobb jelmezeket. A mi osztályunkból is választottak a zsűritagok. Ádámot, aki Mező Misi volt, Johannát, aki gésának öltözött, és engem is, aki csellónak öltöztem be.
Visszamentünk az osztályterembe, és mindenki elmondta a versét. Ez az enyém:
Én vagyok a cselló,
Rajtam játszik Palkó.
Szeretem, ha zenélnek,
Így már boldogan élek.
Amikor mindenki elmondta a versét, elkezdtünk játszani. Székfoglalóztunk, körbe seprűztünk, és azt figyeltük, hogy ne essen le a lufi. A nagy nevetésben, kacagásban és mókázásban nem is vettük észre, hogy milyen gyorsan szalad az idő. Megjöttek a szülők és elkezdtek fényképezni.
Végeztünk a bulival. Igen ám, de a parti után el kell rakni, pakolni mindent. Mi is pakoltunk a Pannával. Végül hazamentünk és jó élményekkel feküdtünk le aludni.
Schmöltz Léna Zsófia
                                                                                                                            3.é osztály

 

akadalymentes ikon

OM azonosító

Iskolánk OM azonosító száma:

      030046

Partnerintézmény

partner

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

16200247-10005879

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Hit- és erkölcstan oktatás

MZMSZ

Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége

 

mzmsz

Tehetségpont

 tehetsegpont

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

 

megvalosult

.