Események

A 12. évfolyam ballagása:
2024. május 4.
A Diákönkormányzat napja a felső tagozaton:
2024. május 6.
A Diákönkormányzat napja a gimnáziumban:
2024. május 10.
Részvétel a Zenei Nevelésért Alapítvány hangversenyén:
2024. május 24. 18 óra
Az alsó tagozatosok akadályversenye a Sóstón:
2024. június 17.
A Diákönkormányzat napja az alsó tagozaton:
2024. június 18.
A 8. évfolyam ballagása:
2024. június 21. 10 óra
Beiratkozás a 9. osztályba:
2024. június 27. 9-12 óra
Tanévzáró ünnepély:
2024. június 28. 17 óra
Javító- és osztályozó vizsgák:
2024. augusztus 22.
 

Iskolapszichológus

Könyvtár

 

tankerulet logo

 

kap

 

kreta

 

iskolatej fejlec1

penz7

 

 

Gólyanap a gimnáziumban

Gimnáziumunkban idén is megtartottuk a hagyományos gólyanapot, melyen a tizenkettedikesek „hivatalosan” is iskolánk diákjaivá avatták a kilencedikes gimnazistákat. A nap eseményeit a kilencedik osztályos Jenei Zsófia idézi fel.

 

Október 5. napjára biztosan sokáig fogunk emlékezni, hiszen ezen a napon lettünk hivatalosan is gólyákból gimnazisták.
Szeptembertől különböző feladatokkal nehezítették és egyben humorossá is tették hétköznapjainkat a végzősök. A vasútállomáson például, a mindennapos testnevelés órákra emlékeztető feladatokat végeztünk, de volt, hogy csak az udvar közepén kellett mindezt bemutatnunk nézőközönségünk nem kis örömére. Persze a szokásos palacsintasütés, az anyukák hajnali programja sem maradhatott el. Pár héttel iskolakezdés után két kötelező feladatot kapott mind a négy gimnazista osztály. Az egyik feladat egy szituációs játék megrendezése volt, „A gólya” címmel. Ezt a címet tanáraink találták ki. A másik feladat egy tánc megkoreografálása volt, melyhez a zenét a tizenkettedikesek választották ki. Ezeknek a feladatoknak a segítségével sikerült még jobban megismernünk egymást.
A szeptember elejétől eltelt pár hétben a kilencedik és a tizenkettedik osztályé volt a főszerep. Az idő hamar eltelt és megérkeztünk ahhoz a bizonyos októberi naphoz, amit már mindegyikőnk nagy izgalommal és kíváncsisággal várt. A tizenkettedikes diákok az osztályt több csoportra osztották fel, a csoportok tagjainak más-más figurát kellett megformálniuk. A Városház téren találkoztunk, ahol a tizenkettedikesek már vártak minket. Az emberek csodálkozva nézték a szellemnek, répának és különböző mesefiguráknak beöltözött társaságot. Miután mindenki megérkezett, a végzősök egy meglepetést tartogattak számunkra. Egy kora reggeli városnézést szerveztek nekünk kisvonaton. Nagyon élveztük ezt a délelőtti programot.
Hamarosan elérkeztünk a hetedik órához, amelyben hivatalosan is felavattak minket a gimnázium többi osztálya előtt. A feladatok között szerepeltek kvíz kérdések, karaoke és sok ügyességi és humoros játék is. Miután ünnepélyes esküt tettünk, egy nagy bogrács paprikás krumpli várt mindenkit az udvaron.
Délután öt órára kellett visszamennünk az iskolába, ezután kezdődött az osztályok bemutatkozása a szituációs játékkal és a tánccal. Minden osztály színes produkciót mutatott be. A zsűri ugyan nem adott ki helyezéseket, de minden osztály kapott egy oklevelet és egy tortát, ami elég hamar el is fogyott.
Az eredményhirdetés után egészen késő estig táncoltunk, a zene és a vidámság hangjai töltötték be a tornatermet.
Befejezésül szeretném megköszönni a frissen felavatott kilencedik osztály nevében a végzős diákoknak ezeket az eseménydús, élményekkel teli napokat és heteket.
Jenei Zsófia
9.o

 

 

akadalymentes ikon

OM azonosító

Iskolánk OM azonosító száma:

      030046

Partnerintézmény

partner

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

16200247-10005879

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Hit- és erkölcstan oktatás

MZMSZ

Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége

 

mzmsz

Tehetségpont

 tehetsegpont

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

 

megvalosult

.