Események

Az alsó tagozatosok akadályversenye a Sóstón:
2024. június 17.
A Diákönkormányzat napja az alsó tagozaton:
2024. június 18.
A 8. évfolyam ballagása:
2024. június 21. 10 óra
Beiratkozás a 9. osztályba:
2024. június 27. 9-12 óra
Tanévzáró ünnepély:
2024. június 28. 17 óra
Javító- és osztályozó vizsgák:
2024. augusztus 22.
 

Iskolapszichológus

Könyvtár

 

tankerulet logo

 

kap

 

kreta

 

iskolatej fejlec1

penz7

 

 

Állati kaland Börgöndön

 Az érettségi szünet idejére két remek programot szervezett iskolánk. Május 8-án, kedden az 5. évfolyam és a 6. é osztály a Fertőzug Horgász- és Szabadidőparkba látogatott el. Ragyogó időben élveztük a kis- és nagytestű állatok közelségét, simogathattuk őket, gyönyörködhettünk bennük. A gyerekek játszva tanultak és szereztek szép élményeket. Reméljük, a tanórákon hasznosítják majd az itt szerzett ismereteket, tapasztalatokat. Köszönjük Zsuzsa néni szervezőmunkáját, aki akadályt nem ismerve fogta össze csapatunkat.

Képek

 

Állati kaland Börgöndön
 

Izgatottan vártuk ezt a napot, hogy végre eljuthassunk Börgöndre, és megcsodálhassuk az ott tartott állatokat.

Négy osztályunk - a teljes 5. évfolyam és a 6. é - kerekedett fel ezen a szép májusi napon, és vette az irányt a fertőzugi szabadidőpark felé. Ahogy odaértünk, Zsuzsa néni rövid bevezetője után Helga nénivel az osztály lányai (egyik csoportunk) a tengerimalacok és nyuszik házához  indultunk. A nyulak között voltak olyan picikék is, melyek csak pár hetesek lehettek, de voltak náluk nagyobbak is, amelyeket kézbe lehetett venni. A sok apróság után következett Ildi néni beszámolója, ahol a halakról tudhattunk meg sok érdekes dolgot. Kriszti néni állomása volt a legizgalmasabb, ugyanis volt ott egy fehér menyét. Ez a kis állat egyik csoportnál sem merészkedett ki a kuckójából, egyedül a mi csapatunknál, így éltünk az alkalommal, és lefényképeztük, mielőtt még visszabújhatott volna a házába. A fehér kis állatkán kívül még kecskékkel, bárányokkal, ludakkal, kutyával, vörös vércsével is találkoztunk. Egy őz és egy gida is volt a helyszínen. A gida annyira ijedős volt, hogy a két méter távolságot mindenkivel megtartotta, kivéve egy másik ötödik osztályos lányt.
Neki szerencséje volt, hogy megsimogathatta a kis gidát is az anyán kívül. Zsuzsa néni állomásán főként madarakat tekinthettünk meg. A tyúkok rengeteg változata várt itt minket, s egy páva is pompázott elbűvölő tollazatával. Ezen kívül  láthattunk még vércséket, valamint egy nagyon hiperaktív görényt. Misi bácsinál le kellett rajzolnunk egy állatot, amit ott láttunk. Mi egy olyan tyúkot választottunk, amelyik teljesen fehér volt, a tollai széle pedig fekete.
Csodálatos jószág lévén könnyű volt lerajzolni. Gabi néninél kirakóztunk és logikai feladatokban vettünk részt. Kati néninél ügyességi játékokban jeleskedtünk, és egy kicsit régi magyarok lehettünk , mert egy jurtában is játszhattunk. Utána délig szabad foglalkozás volt, majd busszal visszatértünk Fehérvárra.         

Remélem, sokszor találkozhatok még Börgönd gazdag állatvilágával.

 

                                                                                                    Horánszky Dorina Anna

                                                                                                                   5. b

 

 

A börgöndi kirándulás
 
     
 
Mindenki, aki ezt a napot Börgöndön töltötte, a suli előtti parkban gyülekezett.( 5.a, 5.é, 5.b, 6.é). Három busz jött értünk, de csak egyre szálltunk föl. Alig fértünk el. Amikor odaértünk, láttunk egy hatalmas tavat. Kórusban mondtuk:
- Menjünk úszni!
Mindenki nevetett, és egyszerre folytattuk:
- Én is ezt mondtam!
Sokáig mentünk kifelé.  Mellettünk egy hatalmas mező terült el… és valami fekete futott fölfelé, de nem kutya, mert nagyobb volt, mint egy autó. Egyszer csak valami házi vadasparkfélébe értünk. 
Először mindenki egy teremben gyülekezett, és Zsuzsa néni elmondta, mi lesz a mai program. Minden osztályt kétfelé osztottak, így kerültünk egy-egy tanárhoz: Helga nénihez, Gabi nénihez, Ildi nénihez, Kriszti nénihez, Kati nénihez és Misi bácsihoz.
Mindegyikőjük másról tartott előadást. Nagyon érdekes és tanulságos volt. Oda mentünk, ahova beosztottak minket.(elosztások egy osztályban: fiú-lány, fele-fele, barát-barát vagy véletlen). Az alábbi állatok voltak ott: póni, kakas, kacsa, lúd, pulyka, szarvas, kis őz, galamb, zebrapinty, mindenféle madár, tengerimalacok, nyuszik, egy sima malac, halak, teknősök, kutya, vércse stb. Mindegyik osztály találkozott az összes állattal.
A végén sor került egy óra szabad foglalkozás-félére. 12:30-kor indultunk vissza Fehérvárra. Utazás közben arról beszélgettünk, hogy milyen jó volt ez a nap. Sokan várják, hogy még többször menjünk ilyen állatokkal teli helyre.
 
                                                                                                                          Arady Réka
                                                                                                                                   5.b

  

akadalymentes ikon

OM azonosító

Iskolánk OM azonosító száma:

      030046

Partnerintézmény

partner

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

16200247-10005879

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Hit- és erkölcstan oktatás

MZMSZ

Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége

 

mzmsz

Tehetségpont

 tehetsegpont

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

 

megvalosult

.