Események

Az alsó tagozatosok akadályversenye a Sóstón:
2024. június 17.
A Diákönkormányzat napja az alsó tagozaton:
2024. június 18.
A 8. évfolyam ballagása:
2024. június 21. 10 óra
Beiratkozás a 9. osztályba:
2024. június 27. 9-12 óra
Tanévzáró ünnepély:
2024. június 28. 17 óra
Javító- és osztályozó vizsgák:
2024. augusztus 22.
 

Iskolapszichológus

Könyvtár

 

tankerulet logo

 

kap

 

kreta

 

iskolatej fejlec1

penz7

 

 

Csibeavatás

A tornaterem teljesen megtelt ezen a novemberi délutánon, hiszen mindenki a három ötödik osztály bemutatkozására és próbatételeire volt kíváncsi. Lehetett is! A kis csibék és a nagy nyolcadikosok hetek óta izgatottan készültek a jeles eseményre. Az ötödikesek táncot mutattak be és verset írtak, majd játékos feladatokat oldottak meg. A 8.é osztály jól megdolgoztatta  a kicsiket, mire megkaphatták az elismerő emléklapot és a süteményt. A vidám, felszabadult estét a szokottnál is népszerűbb, elmaradhatatlan diszkó zárta.

Képek 

 

 

A csibeavatás
 
 
November 11-én, pénteken iskolánkban játékos vetélkedő, csibeavató megrendezésére került sor. A nyolcadikosok ekkor avatták az ötödikeseket felsős tanulókká. Három osztály mérte össze tudását és ügyességét: az 5.a, az 5.b és az 5.é. Mivel a 8.é szervezte a versenyt, ezért ők voltak a zsűritagok is. A programot a tornateremben tartottuk.
Mindenki feszülten figyelt, hogy mi lesz az első feladat. Az ötödikeseknek egy istenítő ódát kellett írni a nyolcadikosokról még napokkal a buli előtt. Most fel kellett olvasniuk. Az a-sok az é-sek verssel, a b-sek fogalmazvánnyal dicsérték a nagyokat. Mindegyik nagyon jól sikerült. A következő feladat a földimogyoró-evő verseny volt. Minden osztályból két-két gyereket kellett választani, és egymással szemben állva, a kezük használata nélkül kellett hogy megegyék a csemegét. A játék időre ment. A küzdelem nagyon szoros volt, de végül is a mi osztályunk tálkáján egy-két szemmel kevesebb maradt. Azután az ügyesség és a szemfülesség próbája következett. Minden osztálynak meg kellett találni és kézbe venni egy-egy, a helyszínen elrejtett virágot, majd képviselőt választani, aki szerelmet vall az egyik zsűritagnak, és átnyújtja a virágot. Volt ám kuncogás, nevetgélés! Senki sem akarta elvállalni, annyira égő volt. Végre-valahára minden osztályból kiállt valaki, és pironkodva bevallotta, hogy ő mennyire szereti a kiszemelt fiút vagy lányt. A legtöbben dőltünk a nevetéstől. Miután túltettük magunkat a vidámságon, kiderült, mi lesz az ötödik feladat. Ki kellett húzni egy kalapból egy cédulát, és azt a dalt kellett elénekelnünk, ami rajta állt. Az a-sok a Három szabólegényke, a b-sek a Boci, boci tarka, az é-sek A szegedi halastó kezdetű dalt adták elő. A b-sek éneke kevésbé, de a másik két osztályé jól sikerült. A hatodik és egyben utolsó feladat az előre elkészített és jól begyakorolt zenés-táncos koreográfia bemutatása volt. Mindegyik csapat három különböző, a nyolcadikosok által mixelt dalból készült zenére táncolt. Mind nagyon látványos és sikeres volt, de a legjobb, legötletesebb produkciót az é-sek hozták létre. A fiúk lányoknak, a lányok fiúknak öltöztek, és annyira jó volt az előadásuk, hogy a közönség egyöntetű kérésére még meg is kellett ismételniük a táncot. Ezután már csak a díjkiosztó volt hátra. A zsűri hosszas gondolkodás után úgy döntött, hogy az 5.é az első, az 5. a a második, az 5. b a harmadik helyezést érte el.
Utána diszkó volt a tornateremben. Ezen mindenki nagyon jól érezte magát. Aznap este az ötödikesek egy oklevéllel és sok szép élménnyel mehettek haza.
                                                                                                               Matics Boglárka
                                                                                                                   5.b osztály
 
Csibeavató
 
 
 
Novemberben remek csibeavatón vettünk részt. A 8.é-sek kb. egy hónappal az avatás előtt adtak nekünk egy papírt, amelyen le volt írva, hogyan kell készülnünk. Amikor megláttuk a papíron, hogy táncolni kell, már aznap elkezdtük a próbát. Minden osztálynak kellett írni egy nyolcadikosokat istenítő ódát.
Az osztályok izgatottan készülődtek az előadásra. Aztán elérkezett a nagy nap…
Az avatás azzal kezdődött, hogy húztunk egy cédulát, hogy hányadiknak olvassuk fel az ódát. Az 5.a-sok kezdték. Egyszerre mondták mind, ami azt jelezte, hogy művük közös erőbedobással készült. Őket a b-sek követték, amit két lány olvasott fel. Az ő versük nem volt olyan hosszú, de attól még ugyanolyan jól hangzott. A mi ódánkat egy kis probléma miatt később szavalta el Bogi és Marci. Ezután a nagyok minden osztályból kihívtak egy lányt és egy fiút. Ekkor még senki sem tudta, hogy mi vár rájuk. Egy asztal két oldalára álltak, és a kezük használata nélkül kellett egy tányérból mogyorót enniük. Ezt a versenyt a b-sek nyerték meg. Aztán egy-egy virágot kellett megkeresni, és bókok kíséretében az egyik zsűritagnak adni. Ezt a feladatot a tánc követte. Az a-sok műsora vicces és kreatív volt, és nagyon tetszett, hogy együtt mozogtak. Az ő előadásukban az egyik fiú szólótánca nyerte el a közönség tetszését leginkább. Utánuk mi következtünk. A többiek szerint nálunk a három fiú brékelése és a fények voltak a legjobbak. Minket a b-sek követtek. Az ő előadásuk is remekül sikerült.
Végül kiderült, hogy mi lettünk az elsők. Nagyon boldogok voltunk, mert erre aztán nem számítottunk. Estig nem is hagytuk abba a bulizást.
De ezen a délutánon és estén szerintem nemcsak mi, hanem mindenki jól érezte magát.
 
                                                                                                         Kneifel Nóra és Faragó Éva
                                                                                                                        5.é osztály

 

 

akadalymentes ikon

OM azonosító

Iskolánk OM azonosító száma:

      030046

Partnerintézmény

partner

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

16200247-10005879

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Hit- és erkölcstan oktatás

MZMSZ

Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége

 

mzmsz

Tehetségpont

 tehetsegpont

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

 

megvalosult

.