Események

A 12. évfolyam ballagása:
2024. május 4.
A Diákönkormányzat napja a felső tagozaton:
2024. május 6.
A Diákönkormányzat napja a gimnáziumban:
2024. május 10.
Részvétel a Zenei Nevelésért Alapítvány hangversenyén:
2024. május 24. 18 óra
Az alsó tagozatosok akadályversenye a Sóstón:
2024. június 17.
A Diákönkormányzat napja az alsó tagozaton:
2024. június 18.
A 8. évfolyam ballagása:
2024. június 21. 10 óra
Beiratkozás a 9. osztályba:
2024. június 27. 9-12 óra
Tanévzáró ünnepély:
2024. június 28. 17 óra
Javító- és osztályozó vizsgák:
2024. augusztus 22.
 

Iskolapszichológus

Könyvtár

 

tankerulet logo

 

kap

 

kreta

 

iskolatej fejlec1

penz7

 

 

Mikszáth verseny

Május 28-án volt száz éve, hogy Mikszáth Kálmán, a leghíresebb palóc elhunyt. Az  ő életéről és munkásságáról szólt az a vetélkedő, melyet a  Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár hirdetett meg. Ezen iskolánk 7.é osztályos tanulói kiválóan szerepeltek: első helyezést értek el. Gratulálunk Deák Viktóriának, Ocskay Anna Éduának és Szipola Zitának!

  Legnagyobb meglepetésünkre márciusban Kriszta néni benevezett minket (Édua, Viki, Zita, azaz az ÉdViZi csapatot) egy Mikszáth Kálmán életéről és munkásságáról szóló vetélkedőre. A versenyt a Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár hirdette meg hetedikeseknek és nyolcadikosoknak; csapatoknak vagy egyéneknek. Két internetes fordulóból állt. Az első témája az író szülőföldje, gyermekkora, a palóc táj és a palóc szokások. A második már a beérkezett Mikszáthról szólt, fontosabb műveiről, azok kiadásairól és megfilmesítéseiről. Hárman elosztottuk egymás között a feladatokat, a végén pedig megmutattuk Kriszta néninek, aki leellenőrizte, nem vétettünk-e túl nagy hibákat. De szerencsére nem. Miután mind a két forduló megoldásait sikeresen visszaküldtük, izgatottan vártuk a végeredményt. Néhány hét elteltével, május végén megtudtuk, hogy mi lettünk az első helyezett. Mindössze fél pontot veszítettünk! A könyvtáros néni, aki a jó hírt közölte, nagyon megdicsért minket. Később Kriszta néni is. Jutalomként elmehettünk a megyei könyvtárba, ahol találkozhattunk egy költővel, Lackfi Jánossal.
Nagyon örültünk, és vártuk a napot. (Egyrészt a találkozás miatt, másrészt, mert így lemaradtunk a dupla nyelvtanóráról.) A második óra után fényképezőgépekkel felszerelkezve elindultunk a könyvtárba. Amikor megérkeztünk, még alig voltak ott rajtunk kívül. Körülnéztünk kicsit, majd megérkezett a költő. Leültünk egy asztalhoz a többiekkel együtt (akik időközben megérkeztek), és meghallgattuk Lackfi János bemutatkozását. Érdekes ember! Jól megmondta a véleményét a világról, a Magyarországon történtekről, a „híres emberekről”, és közben nagyon sokat viccelődött velünk. Fölolvasott néhányat a versei közül, majd írtunk párat közösen is. Nagyon jó hangulatban telt az idő. Mindenki nevetett, jól éreztük magunkat. Amikor közeledett a találkozó vége, a könyvtárosok kiosztották a könyvcsomagokat, amiket nyertünk, és az okleveleket. A végén még maradt egy kis idő közös fényképezkedésre és könyvdedikálásra, aztán máris indulni kellett vissza az iskolába.
Nagyon örülünk annak, hogy nyertünk, hogy találkozhattunk a költővel, és hogy volt egy ilyen érdekes délelőttünk.  

                                                                                                                         Szipola Zita
7,é

                                                                                                                                

 

akadalymentes ikon

OM azonosító

Iskolánk OM azonosító száma:

      030046

Partnerintézmény

partner

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

16200247-10005879

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Hit- és erkölcstan oktatás

MZMSZ

Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége

 

mzmsz

Tehetségpont

 tehetsegpont

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

 

megvalosult

.