Események

A 12. évfolyam ballagása:
2024. május 4.
A Diákönkormányzat napja a felső tagozaton:
2024. május 6.
A Diákönkormányzat napja a gimnáziumban:
2024. május 10.
Részvétel a Zenei Nevelésért Alapítvány hangversenyén:
2024. május 24. 18 óra
Az alsó tagozatosok akadályversenye a Sóstón:
2024. június 17.
A Diákönkormányzat napja az alsó tagozaton:
2024. június 18.
A 8. évfolyam ballagása:
2024. június 21. 10 óra
Beiratkozás a 9. osztályba:
2024. június 27. 9-12 óra
Tanévzáró ünnepély:
2024. június 28. 17 óra
Javító- és osztályozó vizsgák:
2024. augusztus 22.
 

Iskolapszichológus

Könyvtár

 

tankerulet logo

 

kap

 

kreta

 

iskolatej fejlec1

penz7

 

 

A Bárdos-kórus Tapolcán

Az előző tanévben láttuk vendégül a Tapolcai Általános Iskola Bárdos Lajos Tagintézményegységének gyermekkórusát. Ezt a látogatást viszonozta a Bárdos-kórus május 28-án és 29-én. Nagy szeretettel fogadtak minket ebben a nyugodt, békés kisvárosban, ahol remekül éreztük magunkat. Reméljük, jövőre is találkozunk.

 
Tapolcán járt a Bárdos-kórus
 
 Május 28-án délután, Tapolcára menet megálltunk Nagyvázsonyban. Jólesett kinyújtóznunk, sétáltunk egyet. Felkerestük a pálos szerzetesek egykori kolostorát, megmásztuk a romokat. Este hatra érkeztünk meg Tapolcára, a Bárdos Lajos iskolába. A bőröndjeinkkel együtt fölvezettek minket egy osztályba. Lepakoltunk, felfrissítettük magunkat, majd egy rövid beéneklés következett. Ezután gyorsan az ünneplő ruhánkba bújtunk - a vendéglátó kórus kérésére a nyakkendőt nem vettük fel -, és beálltunk a folyosón, szólamok szerint. A hangverseny hétkor kezdődött. Népdalt énekelve (A csitári hegyek alatt…) elindultunk a dobogó felé. Nem volt túl nagy a nézőközönség: a tapolcai diákok szülei voltak ott, a tanárok és a vendéglátó kórus. A folyosó így is tele volt.  Amikor mindent elénekeltünk, levonultunk, és helyet cseréltünk a másik kórussal. Miután ők is előadták a műsorukat, odaálltunk melléjük, és közösen előadtunk egy népdalcsokrot. Ebben segített a közönség is. A nagy meleg és a hosszú út utáni fáradtság ellenére nagyon jó lett a hangulat, és mindenki jól érezte magát. Jólesett nekünk a finom vacsora (sült hús, franciasaláta, pogácsa és sütemények), melyet az iskolában fogyasztottunk el. Utána hazamentünk a vendéglátó családjainkhoz.
                                                                                                                                  Szipola Zita
                                                                                                                                         7.é
 
Reggel zuhogó esőre keltünk. Bogival aludtam egy családnál a Tapolcától negyed órára fekvő Kisapátiban. Nyolcra volt beállítva az ébresztő, de már negyed hétkor felkeltettek a háziak, mert úgy volt, hogy busszal kell mennünk. Végül Jóska bácsi mégis be tudott vinni minket, így maradt egy kis szabadidőnk. Miután megreggeliztünk, kimentünk megnézni az állatokat. Voltak libák, két kecske és rengeteg disznó. Az állatsimogató után összepakoltunk, és indultunk az iskolába. Miután az egész kórus megérkezett, vendéglátóinkkal együtt, busszal mentünk a közeli tavas barlangig, mert még mindig esett az eső. Az evezést mindenki nagyon élvezte. Mikorra végeztünk, kisütött a nap. Elsétáltunk a székely kapuhoz és a trianoni emlékműhöz. Majd egy helytörténész mutatta meg nekünk a város szépségeit, a zsinagógát és a malomtavat. Fagyiztunk, halakat etettünk, bevásároltunk a hazafele útra. Ezután az iskolamúzeumben töltöttünk kellemes perceket. Kipróbálhattuk a százötven évvel ezelőtti számológépet, beülhettünk a padokba, belenézhettünk a régi iskolatáskába. Végül elbúcsúztunk a tapolcaiaktól, megfogadtuk, hogy jövőre is találkozunk, és hazaindultunk.
                                                                                                                                     Pápai Kíra
                                                                                                                                         7.é

 


 

 

akadalymentes ikon

OM azonosító

Iskolánk OM azonosító száma:

      030046

Partnerintézmény

partner

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

16200247-10005879

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Hit- és erkölcstan oktatás

MZMSZ

Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége

 

mzmsz

Tehetségpont

 tehetsegpont

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

 

megvalosult

.