Események

A 12. évfolyam ballagása:
2024. május 4.
A Diákönkormányzat napja a felső tagozaton:
2024. május 6.
A Diákönkormányzat napja a gimnáziumban:
2024. május 10.
Részvétel a Zenei Nevelésért Alapítvány hangversenyén:
2024. május 24. 18 óra
Az alsó tagozatosok akadályversenye a Sóstón:
2024. június 17.
A Diákönkormányzat napja az alsó tagozaton:
2024. június 18.
A 8. évfolyam ballagása:
2024. június 21. 10 óra
Beiratkozás a 9. osztályba:
2024. június 27. 9-12 óra
Tanévzáró ünnepély:
2024. június 28. 17 óra
Javító- és osztályozó vizsgák:
2024. augusztus 22.
 

Iskolapszichológus

Könyvtár

 

tankerulet logo

 

kap

 

kreta

 

iskolatej fejlec1

penz7

 

 

Madarak és fák napja

Minden évben megemlékezünk a madarak és fák napjáról, mely egyben a Diákönkormányzat napja is.  Az alsósok különféle helyszíneken, a felsősök hagyományosan a Sóstói tanösvényen tartanak akadályversenyt. A gimnazisták idén a Természettudományi Múzeumba látogattak.

Madarak és fák napja

 Az utolsó tanítási héten, kedden rendeztük meg a rossz idő miatt sokat halasztott madarak és fák napját. Ezen a napon a nyolcadikosok különféle feladatokat találnak ki a felsős csapatok számára. Az idei akadályversenyt is a Sóstón tartottuk. Jó meleg volt, és nem csak a feladatok nyújtotta akadályokkal, hanem a folyamatosan támadó szúnyogokkal is fel kellett vennünk a harcot. A két héttel ezelőtti vihar pusztításának azonban szerencsére nyomát sem láttuk, sőt, boldogan fedeztünk fel egy hattyúcsaládot három kis fiókával a tavon.

Osztályunk reggel háromnegyed nyolckor találkozott az iskola előtt. Gyalog mentünk ki a Sóstóra. Ott pihentünk kicsit, ettünk-ittunk. Én is megszomjaztam. Miután kiderült, hogy nincs a helyszínen büfé, elindultam vizet keresni. Nem találtam. Vissza kellett mennem, mert majdnem azonnal, az 5.a-sok után kerültünk sorra. Voltak könnyebb és nehezebb állomások, de mi mindegyikkel megbirkóztunk. A szokási zenefelismerés, éneklés, táncolás, arcfestés, pénzkeresés mellett újdonságnak számított a képrejtvények és térképek megfejtése, a versírás megadott szavakból, a „fekete-fehér, igen-nem” – játék és a logikai kérdések. Minden állomáson tanárok ellenőrizték a nyolcadikosok munkáját. Nagyon örültünk annak, hogy majdnem mindenhol a maximális pontszámot kaptuk meg. Jó volt az is, hogy senki sem unatkozott, mindenkinek jutott feladat bőven, és mindenkinek a tudására vagy ügyességére szükség volt. Valamivel több, mint két óra alatt bejártuk a tanösvényt, és teljesítettük az állomásokat. Ezután hazamentünk. Ez a nap is jól sikerült.

Másnap tudtuk meg, hogy osztályunk Zöldborsó hadsereg elnevezésű csapata (a név Timike ötlete volt, aki a Zöld Őrséget olvasta zöldborsónak) nyerte a versenyt, Matyi irányításával. Mindössze fél ponttal lemaradva lett második Rainbow csapatunk, Karesz vezetésével. Ági nénitől egy szelet Cerbonát kaptunk jutalmul. Várjuk a következő tanévet, amikor mi állíthatjuk össze a feladatokat.

 

                                                                                                                       Sztik Dominik

                                                                                                                                7.é

 


akadalymentes ikon

OM azonosító

Iskolánk OM azonosító száma:

      030046

Partnerintézmény

partner

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

16200247-10005879

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Hit- és erkölcstan oktatás

MZMSZ

Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége

 

mzmsz

Tehetségpont

 tehetsegpont

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

 

megvalosult

.