Események

A 12. évfolyam ballagása:
2024. május 4.
A Diákönkormányzat napja a felső tagozaton:
2024. május 6.
A Diákönkormányzat napja a gimnáziumban:
2024. május 10.
Részvétel a Zenei Nevelésért Alapítvány hangversenyén:
2024. május 24. 18 óra
Az alsó tagozatosok akadályversenye a Sóstón:
2024. június 17.
A Diákönkormányzat napja az alsó tagozaton:
2024. június 18.
A 8. évfolyam ballagása:
2024. június 21. 10 óra
Beiratkozás a 9. osztályba:
2024. június 27. 9-12 óra
Tanévzáró ünnepély:
2024. június 28. 17 óra
Javító- és osztályozó vizsgák:
2024. augusztus 22.
 

Iskolapszichológus

Könyvtár

 

tankerulet logo

 

kap

 

kreta

 

iskolatej fejlec1

penz7

 

 

Szalagavató

Egy szalagavató azon iskolai események közé tartozik, amelyen inkább az együtt eltöltött négy év vidám emlékeit idézzük fel. Ez az este azonban arra is figyelmeztet minket, hogy már csak rövid ideig leszünk együtt, és utána ki-ki a maga választotta úton halad tovább. Felnövünk. Elmúlik az édes gyermekkor, sorsunkat magunk irányítjuk. Abban szeretnénk hinni, hogy az elkövetkező éveket is áthatja az a vidámság, és az értékek tisztelete, amit ez az iskola nyújtott nekünk. Szeretnénk az itt jelenlévőknek bepillantást adni a Kodály Zoltán Gimnáziumban zajló életünkbe.
Minden kezdet nehéz, de néha az ember mellé szegődik a szerencse, ahogyan mellénk is. Aranka néni személyében olyan osztályfőnökre leltünk, aki nem engedett. Nem engedte, hogy ellustuljunk. Nem engedte, hogy fásulttá váljunk és bepókhálósodjanak agytekervényeink. Kiállt, és kiáll mellettünk. És nem sajnál a lyukas órákban történelmet tartani, hogy közelebb vigyen minket a nagy vizsgához, az érettségihez. Köszönjük.
És köszönjük Imre bácsinak is, aki lenyűgöző humorával dobta fel az énekórákat és a kórusokat, noha a küszöbön nem mindig sikerült botlás nélkül átjutnia.
Köszönjük Inci néninek a vezetést, aki az irodalom legkülönbözőbb zugait tárta fel előttünk, és arra ösztökélt minket, hogy harcoljunk. És mi harcoltunk is párszor a hívás ellen, amely az álmok birodalmába csábított, bár a téma koránt sem volt unalmas az órán, csak Inci néni hangja volt kellemesen zsongító. Mindig mosolyt fog csalni az arcunkra, ha eszünkbe jut az ébresztő mondat: Hahó, nem figyel, nem szeretem!
Ági néni kedélyét, aki három évig kitartóan nyitogatta a szemünket és próbált minket ráébreszteni, hogy a világ korántsem olyan kényelmes hely, mint gondoljuk, folytonos vartyogásunkkal borzoltuk.
Nyelvtanáraink kitartóan edzettek minket az óráikon, és bizonygatták, hogy igenis érdemes nyelvvizsgát tenni. Mi pedig bátran kijelenthetjük, majd egyszer biztosan megpróbáljuk. Ígérjük.
Ahogyan megpróbáljuk megérteni a matematikát, amit Rita néni türelmesen igyekszik beleverni a fejünkbe, és bár biológiából úgyis megbukunk, azért törekszünk a tréfamester Dorgai tanár úr kedvében járni.
És Zsuzsa néniében is, aki jószívűen elnézte az összes fej-, hát-, gyomorfájdalmunkat, és megengedte, hogy pihenjünk az aznapi testnevelés órán. Felejthetetlen dolgok ezek, pont úgy, mint Kiffer tanár úr precizitása, Baranyai tanár úr játékos szigora, és az ingyenes Pausa koncertek Karcsi bácsi vezényletével minden hétfőn és szerdán szünetben. Bujpál tanár úrnak pedig küldünk egy nagy pussz-csusszt, a mókás kémia órákért.
Senki és semmi nem tökéletes, ahogy mi sem vagyunk azok. Néha széthúzunk, veszekedünk, de alapvetően mindig ott vagyunk egymásnak. Különálló és öntörvényű személyiségek vagyunk, de egymás tiszteletben tartása, és segítése nélkül nem lehetünk sikeresek. Fontos az, hogy tudjuk, nem magányosan és magunkra hagyottan állunk neki az érettséginek. Nem lehet becsukott szemmel és szívvel továbbállni. Jól körül kell nézni ebben az iskolában, amelyikben oly sokszor bosszankodtunk, dühöngtünk, de rengeteget nevettünk és örültünk. Lezárul egy korszak lassan, csak egyet ne feledjünk: Ide újra és újra visszatérhetünk. Mert olyasmivel várnak minket, amivel nem mindenhol: szeretettel.

 

 

akadalymentes ikon

OM azonosító

Iskolánk OM azonosító száma:

      030046

Partnerintézmény

partner

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

16200247-10005879

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Hit- és erkölcstan oktatás

MZMSZ

Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége

 

mzmsz

Tehetségpont

 tehetsegpont

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

 

megvalosult

.