Események

Az alsó tagozatosok akadályversenye a Sóstón:
2024. június 17.
A Diákönkormányzat napja az alsó tagozaton:
2024. június 18.
A 8. évfolyam ballagása:
2024. június 21. 10 óra
Beiratkozás a 9. osztályba:
2024. június 27. 9-12 óra
Tanévzáró ünnepély:
2024. június 28. 17 óra
Javító- és osztályozó vizsgák:
2024. augusztus 22.
 

Iskolapszichológus

Könyvtár

 

tankerulet logo

 

kap

 

kreta

 

iskolatej fejlec1

penz7

 

 

2016 - 2017 tanév

Fehérvári Ének Nemzetközi Ifjúsági Kórustalálkozó

Fehervari enek 6Iskolánk április 20-23. között idén is nagy sikerrel rendezte meg a kórusfesztivált. A Fehérvári Ének X. Nemzetközi Ifjúsági Kórustalálkozó négynapos programján kilenc énekkar, mintegy kétszázötven fiatal vett részt. Székesfehérvár idén is remek kórusokat láthatott vendégül: a vyškovi ZUŠ Ifjúsági Kórus, a hágai Academy of Vocal Arts kórusa, a révkomáromi Schola Mariana Nagyok Kórusa, a kecskeméti Somnium Laude Kamarakórus, a pestszentlőrinci Vörösmarty Leánykar és Vegyeskar, valamint a házigazda Kodály Zoltán Gimnázium Leánykara, Vegyeskara és Fiúkara voltak a fesztivál résztvevő énekkarai.

Képek

 

http://feol.hu/kultura/szepen-szolt-a-kanon-1831179

www.szekesfehervar.hu/felemelo-pillanatokkal-folytatodott-a-fehervari-enek-korustalalkozo

www.szekesfehervar.hu/folklorprogrammal-zarult-a-x-nemzetkozi-ifjusagi-korustalalkozo

www.szekesfehervar.hu/?sfgallery=44460

www.nekunkfehervar.hu/index.php/csapatunk/brajer-eva/6207-2017-04-21-06-08-59

 

A kórustalálkozó számos emlékezetes pillanattal ajándékozta meg a hangversenyekre ellátogató érdeklődőket: a közönség az énekkarokat elsősorban a Szent István Teremben és a Szent Imre-templomban megrendezett hangversenyeken hallhatta, de a fehérváriak a péntek délutáni szerenádok alkalmával a belváros utcáin és terein is gyönyörködhettek a fiatalok előadásában felcsendülő művekben. A fesztivál programját a Tilinkó Együttes szombat esti táncháza színesítette; a magyar néptáncok lépéseit nemcsak a holland és a cseh fiatalok igyekeztek elsajátítani, de a magyar diákok is nagy lelkesedéssel vettek részt a tánctanulásban.

Az énekkarok szakmai zsűri előtt mutathatták be tudásukat (a kórustalálkozó hagyományosan dicsérő oklevelek átadásával zárul), bár a fesztivál célja nem a versengés, sokkal inkább az együtténeklésnek és a zene örömének a hirdetése.

A számos program között az énekkari találkozó keretében került megrendezésre a Zenei nevelés és kóruséneklés a középiskolában című szakmai konferencia, melynek során Lánczky Edit előadása mellett a fesztiválon résztvevő karnagyok ismertethették pedagógiai tevékenységüket és oszthatták meg tapasztalataikat.

Vasárnap délelőtt az MKOSZ Edzőcsarnokában az énekkarok folklórhangversenyét hallhatta a közönség. Az általános iskolások számára megrendezett XIII. „Szállj elő zöld ág” néptánctalálkozó tánccsoportjai is (az iskolánkat képviselő Bátorkák és a Botladozók, továbbá a városunk különböző intézményeiből érkező Csombor, Gabonca és Szamóca nevű néptánccsoportok) a kórusfesztivál vasárnapi záró rendezvényén léptek színpadra.

A tartalmas és művészi élményekben bővelkedő négy napot talán úgy összegezhetnénk, hogy iskolánk az idei évben is igen színvonalas és jó hangulatú kórusfesztivállal járult hozzá Székesfehérvár kulturális életének gazdagításához.     

  

 

akadalymentes ikon

OM azonosító

Iskolánk OM azonosító száma:

      030046

Partnerintézmény

partner

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

16200247-10005879

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Hit- és erkölcstan oktatás

MZMSZ

Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége

 

mzmsz

Tehetségpont

 tehetsegpont

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

 

megvalosult

.