Események

Az alsó tagozatosok akadályversenye a Sóstón:
2024. június 17.
A Diákönkormányzat napja az alsó tagozaton:
2024. június 18.
A 8. évfolyam ballagása:
2024. június 21. 10 óra
Beiratkozás a 9. osztályba:
2024. június 27. 9-12 óra
Tanévzáró ünnepély:
2024. június 28. 17 óra
Javító- és osztályozó vizsgák:
2024. augusztus 22.
 

Iskolapszichológus

Könyvtár

 

tankerulet logo

 

kap

 

kreta

 

iskolatej fejlec1

penz7

 

 

Csibeavatás

 Először rendeztük meg iskolánkban a felső tagozat új tagjainak, az ötödik osztályos kiscsibéknek az avatását. A 8.a osztály által szervezett remek hangulatú sulibuli elején a nyolcadikosok különböző játékos megpróbáltatások elé állították a kicsiket, akik nagyon ügyesen vették az akadályt. Szép és eredményes éveket kívánunk nekik a felsőben is!

Képek

Csibeavató
 
 
„Csibe-tanya táján nagy a csipogás”- szól a gyermekdal.
 
   Ötödikes kiscsibéktől volt hangos iskolánk tornaterme 2010. november 12-én, pénteken. Mi, nyolcadikosok - osztályunk ötletéből kiindulva - úgy gondoltuk, hogy ezen a napon igazi kodályos felsősökké avatjuk őket.
Nagy izgalommal készültünk erre az eseményre, különböző feladatokat, játékos vetélkedőket találtunk ki számukra. Beszereztük vagy otthonról vittük a szükséges hozzávalókat. Sokat ötleteltünk! Napról napra változtak elképzeléseink. Magyari Réka Zsófia, a 8.é osztály tanulója volt az est műsorvezetője. A kiscsibéknek először kamara kórusunkat (vezetők: Dóri és Szonja) kellett utánoznia: Miley Cyrus egyik népszerű számát énekelték el. Ezt követően Lolának, a tini sztárnak a táncát kellett elsajátítaniuk, amelyet Dorina és Kitti mutatott be. Az elvesztett kalóriákat tejszínhabos gofrival pótolták. Jó gyorsan befalták a finomságot! A legügyesebb kezűek osztályfőnökükről készítettek homokkal portrét. Humoros feladatok is vártak rájuk: ruhakészítés újságpapírból, almaevő verseny hátratett kézzel.
A Hamupipőkék babszemek közül válogatták a gyöngyöket, bekötött szemmel. A versírás kifogott rajtuk, a megadott szavakat nehezen tudták rímekbe foglalni. Sebaj! Majd a négy év alatt megtanulják. Tanáraik szétvágott fényképeit hamar összerakták. Miután minden feladatot megoldottak, letették a hivatalos suliesküt. Úgy láttuk, nagyon jól érezték magukat.
   Büszkén vették át emléklapjaikat, majd örömmel majszolgatták a megérdemelt kókuszgolyót. Aztán kezdődhetett a sulibuli.
 
                                                                                                                           Simon Tímea
                                                                                                                                    8.é
 
Az első felsős sulibulink
 
A sulibulit a 8. a-sok rendezték, a csibeavató nagy részét az é-sek. Plakátokat készítettek, dekoráltak, dj-t hívtak, és még nagyon sok mindent csináltak, hogy jól szórakozhassunk.
Az összes felsős nagyon várta már a bulit. És végre megérkezett a várva várt nap! Tényleg sokan eljöttek. Az első háromnegyed órában az ötödikeseket tették próbára a legnagyobbak: pl. énekelniük, táncolniuk kellett. Volt gofrievő verseny, homokfigura-készítés, versírás bonyolult szavak felhasználásával… Az én kedvencem az volt, amikor újságpapírba fel kellett öltöztetnünk egyikünket. Végül esküt tettünk a kodályos hagyományok folytatására, majd mindannyian emléklapot kaptunk a nagy eseményről. De ezek után jött csak az igazi móka! A dj-től számokat lehetett kérni, amikre sokat táncoltunk. Persze, hogy a gyerekek éhen vagy szomjan ne haljanak, a büfé is várt minket pár aprósággal: pl. koktél, világítós karkötő. Ezek gyorsan el is fogytak. Mindenki önfeledten szórakozott.
 Sajnos nyolckor már lehalkult az iskola: vége lett a sulibulinak. Ezt mind sajnáltuk. De az is biztos, hogy valamennyien szép élményekkel tértünk haza.
 
                                                                                                                               Engi Luca
                                                                                                                                    5.a
 

 

akadalymentes ikon

OM azonosító

Iskolánk OM azonosító száma:

      030046

Partnerintézmény

partner

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

16200247-10005879

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Hit- és erkölcstan oktatás

MZMSZ

Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége

 

mzmsz

Tehetségpont

 tehetsegpont

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

 

megvalosult

.